torsdag 19 november 2009
Kanelbrownies
Jag hittade lite pyssellust igår i alla fall. Precis så mycket så det räckte till att baka dom här, helt underbara, browniesarna.
Till 24 st behöver du:
200 g smör
200 g mörk blockchoklad
4 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
ev 24 st valnötskärnor
Smält smöret. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret på svag värme.
Vispa ägg och socker. Blanda dom torra ingredienserna för sej.
Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten och sen den smälta chokladen.
Klä en lite långpanna med bakplåtspapper. Häll i smeten.
Om du har valnötter hemma (det hade inte jag igår) är det dags för dom nu. Lägg ut dom jämt över smeten, så det blir en på varje ruta sen när du skär kakan.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
Låt kallna och skär i rutor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Ser ruggigt gott ut! Men det är ju inte sådär super-LCHF... ;)
ska absolut se till så att de blir kanelbrownies här hemma någon dag...
Ja, ni måste verkligen baka dom! Ujuj, va goa dom e!
åh! de ser/låter verkligen underbara! ett måste att baka till jul... eller innan ;)
kram <3
Skicka en kommentar