Konstigt, det där med vädret...
Jag fattar inte alls vad det menar när det hinner med att ändra sej så ofta. Ena sekunden kikar man ut bakom gardinen och får solens varma strålar i ansiktet. Man tänker: -Vilket underbart väder! Jag ska nog gå en sväng och kanske plocka lite svamp.
När man sen väl har fått på sej sina stövlar och plockat fram korgen, då står regnet som spön i backen och blotta tanken på att gå ut gör mej förkyld. Av med ytterkläderna igen och ner i soffan med kaffekoppen.
Just som jag drar över mej filten och slår upp boken bländas jag av solen som skiner in genom fönstret. Knas!
Men jag försöker hinna ut lite mellan skurarna och ta kort på allt som jag kan hitta i trädgården. Jag har nämligen köpt mej en riktig kamera, som jag försöker lära mej att förstå mej på. Hurra! Har känts lite fjantigt att försöka ta snygga foton med den stackars lilla mobilkameran. Nu blir det lite bättre helt enkelt.
Bakat har jag gjort också.
Bröd blev det den här gången. Ett perfekt bröd till kräftorna, om ni nu inte redan har klarat av höstens kräftskivor. Mjukt, sött och mustigt... Självklart går det utmärkt att äta utan kräftor också...
Till 2 limpor behöver du:
1 liter filmjölk
3 dl brödsirap
3/4 dl apelsinmarmelad
1/2 dl brödkryddor
1 dl solroskärnor
3 dl fint rågmjöl
10 dl rågsikt
1 msk salt
1 msk bakpulver
2 msk bikarbonat
Blanda ihop allt utom bakpulver och bikarbonat. Blanda degen slät i ca 5 minuter.
Rör i bakpulver och bikarbonat. Fortsätt blanda någnon minut till.
Häll degen i 2 brödformar klädda med bakplåtspapper.
Grädda bröden ca 70 minuter i 175 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar