onsdag 10 mars 2010

Sega Havrebitar med Russin


And she´s back!
Förlåt för att ni varit tvugna att äta tråkigt köpebröd och alldagliga icakakor den senaste tiden. Jag har bara inte haft varken baklust eller pysselork på mycket länge. Men nu verkar den återvända...
Jag antar att sånt kommer med solen. Det är ju, hur som helst, trevligare att göra saker när det inte känns som att det är mitt i natten hela tiden och man borde ligga nerbäddad...
Detta smaskiga recept hittade jag på Martha´s hemsida (såklart). Jag har omvandlat det till lite svenskare mått, bakat det och godkänt det. Oj, vilka onödigt goda kakor! Dom innehåller ju dessutom massor med havregryn och borde därför få kallas nyttiga... Eller?

Till 16 bitar behöver du:
150 g smält margarin
1 3/4 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
1 ägg
1/2 tsk salt
1/2 tsk kanel
2 1/2 dl vetemjöl
4 3/4 dl havregryn
ca 2 dl russin

Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
Vispa ihop ägg, socker, farin och margarin till en jämn smet. Blanda samman mjöl, gryn och russin i en annan skål. Vänd ner mjölblandningen i smeten.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader 25 - 30 minuter.
Låt svalna helt i formen. Lyft upp kakan i pappret och skär i 16 bitar. Ät!

2 kommentarer:

dyermaker sa...

Ljuvligt! Måste testas! I morgon!

malin sa...

hihi med lite mer än 4 dl havregryn måste de ju räknas som nyttiga :)